Киев ще поиска да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна

...
 Киев ще поиска да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна
Коментари Харесай

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

 Киев ще изиска да бъде свикано съвещание на Съвета НАТО-Украйна за отбраната на въздушното пространство и доставката на системи за противовъздушна защита и ракети, съобщи във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски, представен от Укринформ.
 
" Украйна ще изиска среща на Съвета НАТО-Украйна, която да бъде отдадена на отбраната на въздушното пространство, доставката на средства за Противовъздушна отбрана и съответните системи и ракети ", сподели украинският водач.
 
Той добави, че страната му интензивно работи за постигането на действителни резултати на Световната среща на върха за мир в Украйна. Президентът благодари на всички водачи и страни, които тази седмица показаха подготвеност да вземат участие в този конгрес, който ще се състои в Швейцария.
 
Зеленски изрече признателност съответно към немския канцлер Олаф Шолц за напъните, водачеството и вярната интернационална връзка, които той е посочил при визитата си в Пекин, и за сигналите, които са пристигнали от китайската столица.
 
Според Зеленски Китай може да спомогне за възцаряването на обективен мир в Украйна и за стабилността на интернационалните връзки.
Украинският президент добави, че срещата на върха в Швейцария съставлява действителна опция Уставът на Организация на обединените нации и неговoто предопределение и правила да сработят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР